Situació: Maresme
Client:  Privat
Construcció: 2021
Superficie: 200 m2
PEC: 340.000 €
Equip: Jordi Safont-Tria, Mercedes Doz (Arquitectes)
Jordi Miquel (Arquitecte tècnic)
Enric Tristany (Enginyer)

CONSTRUCCIÓ D’UN HABITATGE UNIFAMILIAR AÏLLAT

Casa en planta baixa en forma de “L” amb l’objectiu que tots els espais tinguin relació directa amb el jardí i una bona orientació solar. Aquesta distribució és molt funcional i permet una excel•lent il•luminació natural així com una màxima eficiència energètica.

L’accés es disposa en el vèrtex de la forma en “L”. Les peces de la casa es bolquen cap al jardí principal d’orientació sud. L’ala Est de la casa disposarà de les estances de dia, amb una distribució diàfana de la cuina-menjador-estar, i amb una habitació-biblioteca a la part final. Tota aquesta franja disposa d’una pèrgola amb el seu frontal integrat en la volumetria de l’edifici. A l’ala Oest s’hi ubica la zona de nit amb el gran dormitori i altre dormitori preparat per a una possible divisió en el futur. A la vegada, el volum llarg dels dormitoris es disposa paral•lel al carrer per aconseguir total privacitat en el jardí central i la piscina

L’estructura és de fusta contralaminada (panells industrialitzats de CLT), que permet una construcció ràpida (5 dies de muntatge), seca, amb control numèric i neta en comparació amb la construcció tradicional.