Situació: Canet de Mar, Barcelona
Client: Privat
Sup.: 285 m2
Projecte: 2016
P.E.M.: 175.000 €
Equip: Jordi Safont-Tria, Mercedes Doz

HABITATGE UNIFAMILIAR EN EL CASC ANTIC DE CANET DE MAR

Projecte d’un nou habitatge situat al casc antic de Canet de Mar. La forma d’el solar en ‘L’ i l’adequació de la volumetria a la nova normativa vigent que obligava a la retirada del pla de la façana respecte l’edificació existent, són dos dels condicionants de partida.

L’edifici ocupa la totalitat del solar en planta baixa, on se situen l’accés de l’habitatge i dos locals. L’habitatge en planta primera, s’estructura en tres franges paral·leles (sentit est-oest) seguint l’amplada típica de les parcel·les del nucli antic.

A la primera franja es situen els accessos, la cuina i una habitació. La segona franja es planteja com un pati longitudinal amb l’única interrupció de la sala d’estar com a element de transparència, dividint el pati en dos elements exteriors caracteritzats de diferent manera segons el seu ús més dinàmic o contemplatiu. La tercera franja ocupa el segment curt de la parcel·la, a manera d’apèndix, i conté un bany i un dormitori. El volum de sota-coberta es col·loca perpendicular a la direcció de les franges, sobre la sala d’estar-menjador. Aquest volum té la coberta inclinada. Des d’aquest volum es pot accedir a les dues terrasses transitables.